guider

Garageinredning och förvaring

Att ordning och reda i garaget inte står högst upp på att-göra listan kan nog många relatera till. Och att garaget används mer som ett förråd än till att parkera bilen är inte ovanligt. Men att ta tag i oredan och låta var sak ha sin plats ger inte bara ro för ögat utan också för själen. Problemet är oftast: vart ska man börja? Och hur ska man göra för att optimera utrymmet i garaget?

För att vägleda oss i dessa frågor har vi tagit hjälp av Elfa och deras förvaringsexpert Christine Dalman som ger oss några bra tips på hur man kan tänka för att få ordning och reda i garaget.

1. Det mest effektiva förvaringstipset är oavsett vilket utrymme det gäller att få upp saker från golvet. Använd ytan du har på väggarna för att slippa snubbla på saker på golvet. Att få golvet mer fritt ger också en bättre överblick och skapar en rymligare känsla.

2. Använd förvaringsprodukter och inredning som är anpassad efter det du ska förvara, för att utnyttja ytan på bästa sätt.

3. Förvaringstavlor med olika boxar och krokar är optimala för att förvara småsaker.

4. Se till att anpassa placeringen på det du förvarar. På vintern placeras exempelvis sommarsaker längst in och tvärt om när sommarsäsongen börjar.

Vem vet, efter dessa tips kanske du förutom att få plats för trädgårdsredskap, verktyg och familjens sportaktiviteter till och med kan köra in bilen i garaget!

Läs mer om olika förvaringstips och produkter hos Elfa här!

Vill du ha mer inspiration om garageinredning? Kika in i garaget hos Elsie med familj.