guider

Förvaring av skidor i garaget

Ett garage är för många mer än bara förvaring av din bil. Det är också där dina fritidsaktiviteter ska få plats, ett ställe där du förvarar dina saker du inte behöver för tillfället. Nu när vi börjar gå mot vår- och sommarsäsongen är det dags att bland annat lägga undan skidorna för säsongen.

Vad ska man tänka på när det gäller förvaring av skidor i garage under en hel säsong tills vintern är tillbaka igen? Urban på Lindells Cykel och Sportaffär hjälper oss med hur man ska tänka när det är dags att lägga undan skidorna för säsongen.

– Dina skidor mår bäst av att vara rengjorda från gammal fäst- och glidvalla. Tänk också på att du därefter har lagt på ett skyddande lager med ny glidvalla på skidans glidyta innan du ställer undan dem efter säsongen, berätta Urban.

Hur ska man då tänka när det gäller förvaring av skidorna?

– När du förvarar dem under sommaren rekommenderar jag att du har dem antingen stående eller liggande. Lämpligen har du dem i ett skidfodral för bästa skydd. Håll också skidor och stavar skilda från varandra. Försök att inte förvara dem i för hög värme, en källare eller ett garage är att föredra. Följer du dessa råd så kan jag garantera att du har fina skidor att ta fram när vintern kommer, avslutar Urban.