guider

En isolerad port kan sänka dina energikostnader

Det har nog inte undgått någon att elpriserna når nya rekordnivåer. Vill du undvika att värmen sipprar ut genom garaget? Se då till att isolera garaget, men också att välja en isolerad garageport med ett lågt U-värde.

En produkts U-värde är ett utryck för produktens isoleringsvärde, ju lägre U-värde desto mindre värme och energi passerar genom produkten. Ju tätare port, desto högre U-värde och desto mer värme stannar inne i garaget. Självklart finns det också olika nivåer av välisolerade portar, välj den som passar dig bäst. Är garaget i direkt anslutning till huset, då rekommenderas den mest isolerade porten. På marknaden finns bland annat leverantören Hörmann som förutom den välisolerade porten med 42 mm isolering också erbjuder en port med hela 67 mm isolering! Men kom ihåg att en välisolerad port till ett garage också ställer krav på god ventilation. Läs mer här.

Att också välja till en garageportsmotor till din garageport kan effektivisera värmeförlusterna. Porten står då inte öppen längre än den behöver för att du ska kunna passera ut och in genom den med bilen.

Läs mer om garageportar från Hörmann här.