guider

Din guide vid köp av garageport

Vid köp eller byte av garageport ställs du inför många olika val, i denna guide vill vi hjälpa dig en bit på vägen genom att beskriva olika valmöjligheter och viktiga ”att-tänka-på” i ditt portköp.

En port av bra kvalitet håller i många år framöver, därför kan det vara bra att tänka igenom sitt köp noga innan beslut fattas. Marknaden erbjuder olika typer av garageportar från flera olika  leverantörer i olika kvalitet. Exempelvis  takskjutportar, rullportar och vipportar. Den mest valda porttypen i Sverige är takskjutporten, därför väljer vi att i denna guide fokusera just på denna porttyp. Mer info om de olika porttyperna hittar du här.

Vilken garageport ska man välja?

Börja med att ställa dig frågan – Hur kommer jag använda mitt garage? Är det endast för att parkera bilen i? Eller är det ren förvaring/förråd? Kanske både och? Är det till och med så att du använder garaget som en boyta? Dessa grundfrågor avgör vilken port och i vilket utförande som passar bäst för just dig!

Isolerad eller oisolerad port?

  • Oisolerad port för kallgarage – Där inget krav på uppvärmning finns
  • Isolerad 42 mm – Standardporten för varmgarage
  •  Isolerad 67 mm – För garage med högt krav på värmekomfort

Läs mer om varm- eller kallgarage här.

Portens storlek?

Hos flera leverantörer kan du välja bland ett stort antal standardstorlekar eller skräddarsy din egen ports storlek. En bredare port skapar förutsättningar för en enklare och smidigare passage in och ut ur garaget även om bilen står parkerad där. Även portens höjd är viktig att tänka på, där spelar t.ex. takbox och bilens höjd in i planeringen.

bil framför motordriven garageport