guider

Guide - Så får du garageporten att hålla längre

Likt som mycket annat måste även garageporten tas hand om och vårdas för att klara av slitage, väder och vind. Ofta är vi mycket noggranna med vår trädgård, vår uteplats, våra dörrar och fönster men garageporten glöms oftast bort. Varför inte passa på att vid vår- och höststädningen göra en ordentlig rengöring och översyn på porten? Vi lovar att din port kommer att tacka dig och du får behålla en fin och säker port längre.

Vad ska jag rengöra garageporten med?

Vid rengöring av porten funkar vanligt vatten, ett milt rengöringsmedel och en ren trasa. Är det tuffare smuts kan du använda bilvårdsprodukter ex. vaxshampoo. Skötselråden kan variera beroende på portytan du har. En port med struktur kräver en skonsammare rengöring. Är du osäker på vad som gäller för just din port kan du alltid kontakta säljaren eller portleverantören.

Hur ofta bör porten rengöras?

När det gäller hur ofta garageporten ska rengöras är rekommendationerna 1 gång per kvartal, men bor du i utsatta miljöer som t.ex. havsnära miljö, nära en större väg eller liknande bör porten rengöras oftare för optimalt skydd mot yttre påverkan. Efter tvätt är det viktigt att torka rent sidogummilisternas baksida för att undvika att smuts och partiklar fastnar och då repar porten.

Vi rekommenderar även att du efter tvätt av garageportens framsida även gör en översyn på portens insida: Kolla så att vajrarna är hela och att det är en korrekt fjäderspänning, detta för att undvika olyckor. För att porthjulen ska kunna rulla fritt bör du hålla körskenorna rena från smuts, smörjmedel och damm.

Man som jobbar i garage

Lycka till med din garageport, och kom ihåg en välskött port är en säker port!