guider

Motordriven eller manuell garageport

Har du planer på att skaffa en ny garageport? Det finns många olika faktorer att ha i åtanke när du köper en ny garageport. I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om motordriven eller manuell port? Det finns många fördelar med att välja en motordriven port. Bekvämlighet och säkerhet är bara förnamnet på vad en motordriven port har att erbjuda dig.

Öppna dig för alla fördelar

En motordriven garageport förenklar funktionen för ditt garage. Genom den skenstyrda motorn garanteras en stabil och tyst portrörelse; mjukstart och mjukstopp är skonsamt för din port och förlänger livslängden. Det underlättar också för dig som gillar att vara bekväm, du behöver inte kliva ur bilen för att öppna din garageport.

Känner du dig osäker på vad du ska välja finns det möjlighet att komplettera din port. Finns det utrymme kan motordrift installeras i efterhand, det kan bli en lite krångligare process men det går.

Säkerhet

Det finns också fördelar med en motordriven port när det kommer till säkerhetsfunktioner. Du kan känna dig trygg med din motordrivna garageport. De större leverantörerna erbjuder motorer med en låsning som hakar i när porten stängs, vilket gör den nästintill omöjlig att bryta upp utifrån. Produkter från de större leverantörerna är även oftast utrustade med en automatstopp som avbryter portrörelsen om den stöter på något hinder. Detta krävs enligt lag och är en Europastandard.

Det finns också möjlighet att frikoppla porten inifrån garaget vid eventuellt strömavbrott, så den kan manövreras manuellt. Finns det ingen annan ingång till garaget än garageporten bör man ha en så kallad nödfrikoppling.