inspiration

Hur smart kan det bli?

Maria bor med sin man och 3 barn i en villa i utkanten av Örebro. Att styra många delar av hemmet med mobiltelefonen är inget nytt för familjen. Att även kunna ansluta delar som inte är innanför hemmets fyra väggar som exempelvis garageporten till samma system var efterlängtat. Sedan familjen installerade Hörmann Homee är det inte bara den teknikintresserade pappan som drar nytta av ny funktioner, utan även resten av familjen. Att det dessutom är samma leverantör på Smarta Hem-enheten som på porten är också en stor trygghet och gör att det känns hållbart många år framöver, enligt Maria.

– Vi har en hel del elektronikprylar hemma och det ”Smarta hemmet” är inget nytt för oss. Min man är mycket teknikintresserad och kommer ofta hem med nya saker, men detta är det första jag känner som verkligen har förenklat min vardag. I och med att allt kommer ifrån samma leverantör är installationen mycket enkel och smidig. Att inte behöva ”bygga ihop” systemet själv är också det en stor fördel, enheten är redan förberedd för de produkter som vi har, berättar Maria.

Istället för att alltid behöva leta efter handsändaren när jag kommer hem med bilen kan jag enkelt röststyra appen i telefonen för att öppna porten. Det är både smidigt och säkert.

– Även barnen drar nytta av funktionen att styra porten med mobilen. Nu kan sonen och äldsta dottern enkelt själva köra in både moped och cykel i garaget och vi slipper ha dem stående på uppfarten, säger Maria och skrattar.

Att det redan fanns ett Smarta hem-system var inget hinder. Hörmann Homee kopplades enkelt ihop med det befintliga systemet och allt styrs nu från en och samma app. Smidigheten är en av de största fördelen med appen, som även grannarna kan dra nytta av.

– Det finns så klart många fördelar med det smarta hemmet och förutom att styra porten enkelt så tycker jag att det är väldigt smidigt att till exempel kunna förlänga tiden för utebelysningen när vi har gäster på besök, säger Maria.

– En annan fördel är så klart också att kunna styra och övervaka även när vi inte är hemma. När vi har varit bortresta har vi enkelt kunna öppna upp åt våra grannar som vid ett tillfälle behövde låna en skottkärra, fortsätter Maria.

Tryggheten i hemmet ökar då larm och brandvarnare även kan anslutas i ett och samma system.

– Jag rekommenderar starkt att gå över till det smarta hemmet och att se till att ha endast en app och ett system, det har underlättat och gjort vardagen smidigare för oss. Det har också gjort att jag känner mig mer trygg och säker, avslutar Maria.

Är du också intresserad av det Smarta hemmet och vill läsa mer om Hörmann Homee och alla dess funktioner och tillbehör, läs mer på Hörmanns hemsida här.