inspiration

När garagets design gör stor skillnad

Johanna Holmstrand har bott med sin familj i villan i Linköping i elva år. Men en miss under bygget har mött henne varje dag efter jobbet. Det blev dags att göra om och göra rätt. Och det blev garageporten som fick den sista pusselbiten att falla på plats.

Familjen trivs bra i den vita villan i Linköping. Men när huset byggdes för elva år sedan, var det många beslut som skulle tas. Fasaden blev inte riktigt som tänkt. Och av bara farten installerades vita standardportar i garaget.

– Det är inget fel med de portarna egentligen. Men det har varit väldigt mycket vitt. Och eftersom garaget vetter mot gatan och är så framträdande, är det även en stor del av gatubilden, berättar Johanna.

Garageportar i teak gav hela gatubilden en uppdaterad design

Johanna och maken började leta efter ett enkelt sätt att uppdatera husets utseende.

– Vi kom fram till att om vi bytte portar, skulle hela intrycket förändras. Vi letade länge efter en port som hade ett naturligt träutseende, utan att den skulle vara gjord i massivt trä. Målet var att plocka upp färgerna från ytterdörren i teak, och skapa en kontrast till allt det vita. Och ja, en mer tilltalande design. Till slut lyckades vi, berättar Johanna.

Garage och fasad med enhetlig design

Takskjutporten som installerats i familjens garage har ett ytskikt kallat Decograin. Den präglade ådringen ger ett naturtroget träutseende och ett UV-beständigt folieskikt på utsidan gör att färgen är beständig, år efter år. Portens M-profil, med horisontella paneler, gör att porten smälter in bra med hus av modernare snitt. Färgen som går bra tillsammans med teakdörrarna, kallas Golden Oak.

Ny design för garage