inspiration

Familjen Lustig har hittat hem i Västerås

Från Skottland, till Belgien och nu tillbaka till Sverige. I och med det nya kontraktet för AIK, blev det ännu en flytt för familjen Lustig. Nu är Mikael, Josefin, Lexie och Lucia hemma i Västerås.

Efter nästan tio år utomlands är familjen Lustig tillbaka i Sverige. Närmare bestämt i en villa på Stallhagen i Västerås. I september gick flyttlasset från Belgien till Västerås, då fotbollsspelaren Mikael Lustig började spela för AIK. Under hösten har både vuxna, barn och hundar installerat sig i det nygamla landet. Barnen Lexie, 6 år, och Lucia, 9 år, trivs i skolan.

– På många sätt blev det en större omställning än vad vi trodde. Barnen har ju pratat och skrivit på engelska i skolan, både i Skottland och Belgien. Det har varit lite känslostormar, men det känns som att när höstterminen nådde sitt slut hade barnen landat bra, berättar Josefin Lustig.

Den sista tiden i Belgien blev speciell. I och med coronapandemin levde familjen i lockdown, med hemskolning för barnen.

– Här hemma är det ju lite friare. Men vi är mest hemma, som alla andra. Vi är så glada över att vi trivs så bra i huset, berättar Josefin.

Drömhemmet i Västerås

För fyra år sedan köpte Josefin och Mikael Lustig sin villa i Västerås. Ett steg närmare till att landa hemma. Och ett ställe som gjorde det möjligt att besöka Sverige under längre perioder.

– Det blev betydligt enklare att komma hem på somrar och lov när vi köpte huset. Innan har vi dundrat in med hundar och barn hos min syster i Västerås, säger Josefin.

Huset har renoverats, från topp till tå. Och mycket har Josefin gjort själv.

– Det blir mycket målning för mig. Och det kan ju också bero på att jag är så otålig, vill jag ha det gjort så vill jag ha det gjort nu! säger Josefin och skrattar.

Josefin tycker om renovering och inredning och drar sig inte för att testa nya och unika kombinationer.

– Vi har ägnat de här fyra åren att renovera huset. Nu är det nästan klart och vi kan börja njuta på riktigt.