inspiration

Familjen Lustig har hittat hem i Västerås

Från Skottland, till Belgien och nu tillbaka till Sverige. I och med det nya kontraktet för AIK, blev det ännu en flytt för familjen Lustig. Nu är Mikael, Josefin, Lexie och Lucia hemma i Västerås.

Efter nästan tio år utomlands är familjen Lustig tillbaka i Sverige. Närmare bestämt i en villa på Stallhagen i Västerås. I september gick flyttlasset från Belgien till Västerås, då fotbollsspelaren Mikael Lustig började spela för AIK. Under hösten har både vuxna, barn och hundar installerat sig i det nygamla landet. Barnen Lexie, 6 år, och Lucia, 9 år, trivs i skolan.

– På många sätt blev det en större omställning än vad vi trodde. Barnen har ju pratat och skrivit på engelska i skolan, både i Skottland och Belgien. Det har varit lite känslostormar, men det känns som att när höstterminen nådde sitt slut hade barnen landat bra, berättar Josefin Lustig.

Den sista tiden i Belgien blev speciell. I och med coronapandemin levde familjen i lockdown, med hemskolning för barnen.

– Här hemma är det ju lite friare. Men vi är mest hemma, som alla andra. Vi är så glada över att vi trivs så bra i huset, berättar Josefin.

Drömhemmet i Västerås

För fyra år sedan köpte Josefin och Mikael Lustig sin villa i Västerås. Ett steg närmare till att landa hemma. Och ett ställe som gjorde det möjligt att besöka Sverige under längre perioder.

– Det blev betydligt enklare att komma hem på somrar och lov när vi köpte huset. Innan har vi dundrat in med hundar och barn hos min syster i Västerås, säger Josefin.

Huset har renoverats, från topp till tå. Och mycket har Josefin gjort själv.

– Det blir mycket målning för mig. Och det kan ju också bero på att jag är så otålig, vill jag ha det gjort så vill jag ha det gjort nu! säger Josefin och skrattar.

Josefin tycker om renovering och inredning och drar sig inte för att testa nya och unika kombinationer.

– Vi har ägnat de här fyra åren att renovera huset. Nu är det nästan klart och vi kan börja njuta på riktigt.

Garageporten blev som ny

Även garaget fick sig en uppfräschning. Istället för att riva ut och köpa nytt, renoverades den äldre garageporten från Hörmann. För att få garaget att smälta in med bostadshuset, lackerades porten om med svart färg. Nu återstår det sista med att ställa iordning garaget.

– Just nu fungerar garaget mest som förvaring, men snart så! Och så är jag sugen på att ta tag i källaren i huset, berättar Josefin.

Men renoveringen tar inte riktigt slut för Josefin. Nu har hon gjort sitt största intresse till sitt yrke. Tillsammans med vännen Paulina Holmberg har hon startat företaget & Friends.

– Vi erbjuder tjänster inom färgsättning och inredning. Vi har precis startat och det är så kul! Nu ser vi fram emot att vi faktiskt kan träffa våra kunder också.

En efterlängtad jul

I Skottland trivdes familjen väldigt bra. Under de åtta åren som Mikael spelade i Celtic FC, skapade de ett hem och såg barnen växa upp.

– Men nu känns det som att vi hittat hem på riktigt. Här bor mina syskon och alla syskonbarn och det känns fint, säger Josefin.

Familjen fick äntligen se fram emot en jul i lugn och ro.

– Det här var första julen på väldigt länge som Mikael var ledig. Under alla år i Skottland spelade han under julhelgerna. Det kändes jättebra att kunna landa, komma iordning här hemma och fira en jul tillsammans, avslutar Josefin.

Som officiell samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet, önskar vi på Hörmann familjen Lustig stort lycka till i Sverige!