guider

Tips inför hösten

Man kan inte annat än älska hösten med dess klara luft och fina färger. Men med hösten kommer också kalla nätter och frost, vilket innebär en kall bil med rutor att skrapa. Hösten är en perfekt årstid för att ställa in bilen i garaget, slå på motor- och kupévärmare och njuta av en varm bil. Vad kan man då tänka på när hösten kommer? Nedan har du 5 tips inför höst- och vintersäsongen.

5 tips inför höst- och vintersäsongen

1. För ett varmgarage är det viktigt med en väl isolerad garageport, 42 eller 67 mm. Har du ett kallgarage är en välisolerad port inte ett måste, men tänkt då på att du inte har någon värme i garaget. Läs vår guide om varm- eller kallagarage här.

2. Hos tillverkaren Hörmann går det att komplettera både ny och befintlig port med tillbehöret ThermoFrame för ännu bättre isoleringsförmåga. ThermoFrame omsluter portens karm och skapar därmed en isolering runt om porten. Läs mer om isolering här.

3. Ställ in bilen i ditt garage eller under din carport så slipper du skrapa rutan när du ska iväg. Får du inte in bilen i garaget, läs vår guide om smart förvaring i garaget.

4. Komplettera med smarta tillbehör. Hos tillverkaren Hörmann hittar du bland annat fjärrenheten FES. Koppla in din motorvärmare i denna kontakt och styr den med din smartphone via Hörmann Smart home-system. Med hjälp av denna enhet kan du starta motorvärmaren vart än du befinner dig.

5. Din bil mår bäst av att få lite värme när temperaturen kryper under 10 grader. Visar prognosen kalla nätter eller kyliga dagar ställ in bilen i garage, starta motorvärmaren och för din egen skull: sätt igång kupévärmaren.

Bonustips: Välj motor till din garageport så slipper du ut i kylan för att öppna eller stänga porten, öppna istället porten smidigt och enkelt direkt från bilen med en handsändare eller något annat smart tillbehör. Läs mer om motordriven kontra manuell port i denna guide.

Mer om isolerade garageportar från Hörmann och smarta tillbehör hittar du på hoermann.se