guider

Takskjutporten - den mest valda garageporten

Takskjutporten är den mest valda garageporten i Sverige. Vad beror det på?

Att takskjutporten blivit så populär kan bland annat bero på att det är den säkraste porten på marknaden. Klämrisken mellan portsektionerna och längs kanterna är nästintill obefintligt på de flesta takskjutportar.

Även när det gäller isoleringsförmågan så tar takskjutporten första platsen. Att den sedan kommer i många olika varianter både vad gäller färg och ytskikt samt i antalet olika storlekar är grädden på moset! Valmöjligheterna är många och porten kan lätt anpassas efter utseendet på ditt hus. Dessutom sparar en takskjutport också plats framför och i garaget, du kan därmed parkera din bil precis intill porten utan att det stör portrörelsen.

En takskjutport med motor är också svårare att bryta upp jämfört med andra portmodeller. Leverantören Hörmann har också en patenterad låsning i portmotorn vilket gör att porten låses automatiskt i stängt läge. Låsningen är i detta fall helt mekanisk och fungerar därmed även vid strömavbrott. Du kan även via denna leverantör få din port RC2-klassad, vilket skyddar extra mycket mot just inbrott.

Fördelarna du får men en takskjutport är med andra ord:
–   Många valmöjligheter gällande design, utförande och storlekar
–   Lätt och säker att montera med motor
–   Hög säkerhet
–   Bästa isoleringsförmågan
–   Sparar plats både framför och i garaget
–   Frigör öppningen och ger större infartsbredd samt -höjd

Läs mer om takskjutportar från Hörmann här.