inspiration

Där Kevin och familjen vill stanna

Det är ett imponerande bygge som möter oss strax bredvid Lanna Golfklubb utanför Örebro. På en tomt med utsikt över både driving range och skog ligger den svarta enplansvillan med tillhörande musikstudio. Här bor fotbollsspelaren och musikern Kevin Walker tillsammans med My Sandberg och deras två barn Kaylie och Aiden.  

 

Kevin och My öppnar ytterdörren och helt plötsligt förvandlas den svarta kuben till ett ljust och välkomnande familjehem.

– Välkommen in! Vi är nyinflyttade och ville vänta med att köpa möbler tills vi bott in oss. Det är därför det är lite tomt, berättar Kevin och visar runt i huset.

Lösvirke och egna lösningar

Huset ritade de själva, med hjälp av en ingenjör. Paret såg till att ha önskelistan tydlig. Efter åren i hus i Stockholm var de säkra på vad de ville ha och vad de saknade. Innanför dörren tronar husets hjärta. Ett stort och öppet allrum och kök, med stora fönster ut mot naturen. En nedsänkning i golvet skapar spännande nivåskillnader och det syns att paret tänkt till. Kevin och My skrattar och berättar att åtskilliga timmar lagts ned på att leta inspiration på Pinterest. My var den som ”nördade” ned sig i färg- och materialval. Stramt och modernt, men samtidigt varmt och välkomnande. Smarta detaljer och rymd.

– Jag tycker det har varit så roligt! Det finns en tanke med det mesta här, säger My och visar det mörka badrummet intill sovrummet och angränsande rum som framöver kommer förvandlas till en stor walk-in-closet.

Själva huset är byggt i lösvirke tillsammans med Bygga Nytt i Kumla AB. Ett upplägg som visade sig bli både smidigare och billigare, jämfört med ett modulhus. Lösvirket har även gjort det möjligt att diskutera fram lösningar längs vägen.

– Vi började gräva hösten 2021. Flytten hade gått ännu tidigare om det inte varit för pandemin. Under byggtiden bodde vi hemma hos mina föräldrar på andra sidan stan, medan barnen gick i skola och förskola här ute. En del åkande men nu är vi äntligen på plats! berättar Kevin.

Studiodrömmen

Några steg från boningshuset finns en förverkligad dröm. För nu står den klar – musikstudion med tillhörande bodel. Studion är mörkt inredd med musiken i fokus. Och det är precis det som Kevin söker, en fristad där han kan skapa.

– Det här ger mig möjligheter att faktiskt jobba med musiken redan nu, hemifrån. Att hyra en studio är dyrt och många producenter sitter utomlands. I framtiden tänker jag att jag även kan hyra ut den. Nu sitter jag här så fort jag får möjlighet, i min egen kreativa bubbla, berättar han.

Det ställdes höga krav på både ljudisolering och ljudreducering i studion. Där hjälper de svarta ytterdörrarna från Hörmann till en bra bit på vägen, brandklassade och tjockare än standard.

 – När jag spelar in är det viktigt att det inte spiller in ljud, men jag tänker även på grannarna. Jag vill absolut inte störa någon när de är ute i trädgården, fönster och bra dörrar hjälper enormt här. För oss var det viktigt med riktigt bra kvalitet, säger Kevin.

Samma typ av dörr sitter på boningshuset. En stabil och säker entrédörr från Hörmann som smälter väl in i det stilrena intrycket. Med handsändare och kodlås till dörren är det ingen som behöver komma ihåg nycklarna under morgonbestyren. Säkert, tryggt och smidigt – inte minst när barnen kommer upp i åldrarna och ska gå hem själva från skola och fritids.

Kevin sätter sig till rätta framför datorn och spelar upp det han jobbar på nu. Tanken och drömmen är att kunna syssla med musik på heltid efter fotbollskarriären. Som senior inom sporten har han börjat tänka i banorna ”efter”.

Från fotboll till Idol

Musiken började han ta på allvar under sina år i AIK. En skada gjorde fotbollen omöjlig under något halvår. För att inte sjunka ned i soffan plockade Kevin upp gitarren och började. Och 2013 hände något som kanske inte riktigt var planerat. Idol och TV4 hörde av sig och ville att Kevin skulle göra en audition. Sagt och gjort och det slutade med att Kevin vann hela tävlingen. En resa han inte vill ha ogjord, men som var en riktig cirkus när den pågick. Fotbollen vann så småningom över musiken rent professionellt.

– I fotbollen finns ett utgångsdatum som inte riktigt går att bortse ifrån. Plus att jag verkligen ville spela. Men jag är så tacksam för den där tiden och den fick mig att utvecklas och komma underfund med hur jag vill jobba med musik framöver.

Fotbollen har alltid styrt var Kevin har bott. Faktisk under hela livet. Med pappa Patrick Walker som fotbollstränare hann familjen med att bo i bland annat Sundsvall, Varberg, Örebro och på Öland under Kevins uppväxt. När han själv satsade på fotbollen fortsatte flyttandet. Efter många år i framförallt Stockholm, med spel i bland annat AIK och Djurgården, landade Kevin i Örebro under 2020, som mittfältare i ÖSK. Och trots alla turer är det Örebro som alltid känts som hemstaden nummer ett. Och det är just det som familjen verkar känna just nu, att de landat. Hemma.